Er en ny KIA en Audi eller hvad?

Den nye stationcar Optima SW GT er så vigtig, fordi den skubber til den sædvanlige opfattelse af, hvordan koreanske biler kører. En styring så præcis som den bedste europæer vender op og ned på alt.

Ligefrem at være en gamechanger; det kræver sin bil. Men den nye Kia Optima i netop denne version, SW GT, har alt det, der skal til. Først og fremmest bilens udseende: Selvfølgelig er netop det en smagssag, men nøgternt vurderet er der ét ord, der rammer bilens design: Vellykket. Lang og slank, med store hjul og lav frihøjde. Understreget af bilens sølvlak på testbilen. 

Den elegante stil fortsætter inden døre med dybe sæder betrukket med læder. Og den kække detalje: Røde syninger på for eksempel gearmanchet og rat. Det ser godt ud det hele - ligesom førerpladsen er intet mindre end perfekt indrettet, og pladsen på bagsædet er riiigelig. Men det, der mere end noget andet flytter SW GT hen i en ny klasse, er bilens måde at bevæge sig hen over asfalten. 

Samlet i et par ord kan man sige, at Optima SW GT mest af alt opleves som en Audi med undervognen klikket ind på "Sport." Ja, jeg ved jo godt, at man ikke kan køre bil med bind for øjnene, men lad os alligevel lege med tanken: Hvis man suste blændet afsted i den sølvgrå bil, kunne man tro, man var bag rattet i en dyr premiumbil! 

Det skyldes først og fremmest bilens dynamik: Forenden er præcis på rattet - når du trækker rattet mod venstre, styrer forenden ind med helt lineær præcision. En afgørende del af køreglæden i den koreanske bil sidder netop her: Den præcise styring. Men det bliver bedre endnu: Hvis du gi’r mere gas, ja, meget gas i sving, kvitterer bilen med en lille, venlig understyring, og når du lige letter speederen, bevæger bagenden sig lidt ud som tak for hjælpen. Dertil kommer så, at bilen også fjedrer komfortabelt. Dette er så absolut efter bogen. 

Det er jo spruttende køreglæde, der understreges af det hurtige gearskifte på rattet. Koreanerne har vidst, hvor det bar henad - køreglæde og god lyd, altså motorlyd, hører sammen. Så i køreprogram "sport" er der lige ekstra sprød motormusik i kabinen - fra højttalerne vel at mærke. 

 

Pris for en ny KIA Optima SW GT: kr. 549.888,-.

Kia Optima SW GT fakta:
Den foreløbigt største Kia – findes som sedan og som stationcar med betegnelsen SW.
Frontmotor og forhjulstræk, man. og automatisk gearkasse.
Motor: 2,0-liters benzinturbo
245 hk ved 6.000 o/min.
350 Nm ved 1.350 – 4.000 o/min.
0-100 km/t: 7,6 sek. Topfart 232 km/t
Forbrug: 12,2 km/l. CO2: 191 g/km

 

Kilde: motormagasinet.dk

KIA Stinger vintertest

KIA Stinger har været igennem en test i Arjeplog, Sverige. Vores svenske naboers motiv for at lave testen var at få finjusteret og designet bilens køreegenskaber så den kunne gå under beskrivelsen "winter car". Med andre ord skal bilen designes således, at den er sikker at køre i, når det ekstreme vintervejr tager til. 

Albert Biermann, udviklingschef Kia Motors, havde følgende at sige om testen: 
- "Ved at teste bilen i sådanne ekstreme forhold får vi mulighed for at fokusere på stabilitet og forudsigelighed under alle kørselsforhold. Det er afgørende for os at designe bilen, så den matcher de høje krav fra vores sportsedan-købere. Entusiastiske bilister vil være i stand til at nyde en spændende kørsel i sin KIA Stinger under alle forhold uden at gå på kompromis med sikkerheden."

KIA Stinger kommer til Europa i fjerde kvartal i år. Danske priser vides endnu ikke. 

Vil du læse mere om testen? Tryk blot her.

KIA lancerer en Porsche

Kan KIA bygge en model, der kan konkurrere med Porsche og andre eksklusive sportsvogne?

Svaret kommer her i form af den nye Kia Stinger – 4-personers GT med frontmotor og op til 365 hk, især baghjulstræk og en 0-100-tid på 5,1 sek. Og den er på vej til Danmark!

 

KIA vil meget mere. KIA vil op ad prestige-stigen. Og derfor har KIA åbnet sløret for en mildest talt helt ny bil – Kia Stinger. 

Stinger minder på mange måder om en Porsche Panamera, altså en stor 4-personers coupé med et særdeles sporty snit. KIA selv kalder Stinger for en GT. Som bekendt er en GT jo en hurtig, 2-personers bil, men måske Stinger kan åbne et nyt begreb: 4-personers GT.

De vigtigste data ved KIA Stinger:

  • 4-personers coupé

  • Frontmotor og baghjulstræk eller firehjulstræk.

  • To motorer, begge turbo

  • Motor 1: 4-cylindret 2,0 med 255 hk

  • Motor 2: V6-cylindret 3,3 med 365 hk

  • 0-100 km/t på 5 sekunder

 

KIA Stinger kommer til Europa i fjerde kvartal i år. Danske priser vides endnu ikke.

Bedst i test - igen!

KIAs første stationcar i D-segmentet får en fantastisk debut. I endnu en test fra det tyske bilmagasin; Auto Bild, slår KIA Optima for anden gang i træk fast, at KIAs svar på en model i firmabils-klassen sagtens kan hamle op med de modeller, der historisk set har sat sig på segmentet. 

Renault Talisman GT dCi 130, Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCi og Mazda 6 Kombi D 150 er sat til vægs endnu en gang.

Prisen for en veludstyret Optima SW 1.7 CRDI Vision med starter ved kr. 349.888,-. 

Læs mere om artiklen fra KIA her: 

http://press.kiamotors.dk/news/kia-optima-saetter-endnu-engang-konkurrenterne-til-vaegs-216327

Her er den – den mest overraskende og ekstraordinære crossover, KIA nogensinde har produceret. KIA introducerer den nye KIA Niro hybrid-crossover. Med denne bil vil du opleve kvalitet i topklasse, et kompakt eksteriør, en raffineret kabine med gode pladsforhold, der harmonerer perfekt med en ægte hybridmotors talenter: høj ydelse, god brændstoføkonomi og lave emissioner. 

Velkommen ombord, hightech!

Priser fra kr. 299.999,-

Se mere her.

Ny KIA Niro. Crossover. Hybrid

Nye KIA introduktioner i 2017!

2017 er allerede godt i gang, og vi glæder os til at vise dig den kommende palette af KIA biler, som vi introducerer i år. 3. generation af Picanto er netop blevet offentliggjort (jf. billede til venstre) og inden længe følger en splinterny KIA Rio samt en Optima i Plug-In og Hybrid varianter. Der er massere at glæde sig til i 2017!

 

 

Car Special A/S
Industriskellet 9-13
2635 Ishøj

Tlf. 43 54 30 40

 

info@carspecial.dk

 

Tidsbestilling til værksted

 

 

 

Åbningstider

 

Salgsafdelingen:

 

Mandag-fredag: 09.00-18.00
 

Lørdag: Lukket
 

Søndag: 11.00-16.00

 

Værksted og reservedele:

Mandag-torsdag: 07.30-15.30 (Indskrivning: 7.30-17:00)

Fredag: 07.30-15.00                (Indskrivning: 7.30-17:00)

Telefontid: 08:00 – 17:00

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2015 by Car Special A/S