"Ny KIA Picanto - første køreindtryk"

 

 
Den første tur i den nye Kia Picanto går direkte op i bjergene udenfor Barcelona, og afløseren for en af de mest populære mikrobiler i Danmark sprudler af køreglæde. 

Den vil nok give et noget andet indtryk, når den står hos Kia-forhandleren i hvid med 14″ stålfælge med hjulkapsler, men her under den spanske forårssol ser den nye Picanto ud som en mikrobil til en million. Det er selvfølgelig mest bare et udtryk, og jeg prøver at fortælle, at den ser godt ud i den mørke farve Pop Orange og med sine ikke nær så nuttede former. Jeg kan næsten ikke tro det, men længde, bredde og højde er næsten de samme som på den gamle Picanto, generation to, så det er ene og alene kortere udhæng, mindre forlygter og designernes tricks med proportioner, der ændrer den koreanske mikrobil.

Jeg er ankommet en dag tidligere end de andre danske journalister til testkørslen, så alle informationer om danske udgaver må vente lidt, men det lykkes at få nøglerne til den orange Picanto, så jeg kan tage den en hurtig tur ud fra hotellet i Sitges. Der kommer denne gang tre motorer til Picanto: to uden turbo med 67 og 84 hk, en med turbo og 100 hk – hentet fra Cee’d og Rio. Den spændende turbonyhed er desværre ikke i sigte, så det er den trecylindrede (forventede) bestseller på 1 liter, den med 67 hk, der ligger uden at gøre meget væsen af sig under motorhjelmen. Det vil sige, den støjer ikke nær så meget, som den gjorde før, men på den første bakke skal der hurtigt geares ned i 2. Det tager fem skift i gearkassen at finde ud af, den nu er mekanisk præcis og lækker på en måde, gearkassen i den gamle aldrig var det.

 

Picanto er trukket i sportstøjet

Der er bjergveje i nærheden. Det var ikke gået godt i den gamle, der havde softwaren til styretøjet indstillet til ‘blødt som vat’, så til trods for udsagn om 13 procent hurtigere styretøj (underligt præcis måling for noget så i princippet udefinerbart) en omkring 20 kilo lavere vægt, mere akselafstand og gennemgribende udvikling fra ende til anden, tør jeg ikke håbe alt for meget. Lige til jeg demonstrativt skruer op for den lille basismotor på vej op af bjerget mod første sving, gør mig klar – styrer ind, holder på og giver den lille motor alt hvad den kan trække gennem svinget. Og mærker at jeg sidder i en bil, der er radikalt anderledes end den gamle. Picanto er selvfølgelig ikke præcis som en Mini, men i forhold til at jeg kører en mikrobil, der sikkert skal koste under 100.000 kr., så er jeg overvældet og meget positivt overrasket. Det er ikke bare indtrykket efter dette første sving, men også efter mange forskellige sving og mange skiftende kombinationer. Testbilen står på 15″, mens basismodeller i Danmark kommer til at stå på 14″, men det er ikke til at sige, hvor lidt eller hvor meget, det vil påvirke køreegenskaberne.

KIA har skaffet sig af med det specielle rat med kun to eger, og jeg er vild med det nye rat, som ikke findes så fedt i nogen anden mikrobil. Heller ikke den nyeste Up. I den nye GT-Line-udgave, den der ser endnu mere markeret og lidt aggressiv ud, er der et D-formet rat, og den har et komplet bodykit med masser af detaljer, fx tre aflange luftindtag under grillen.

Kabinen tilføjer jeg som endnu et stort plus på kontoen for den nye Picanto. De høje luftdyser i siderne, den fritstående infotainmentskærm i størrelsen 7″ (kun standard i de dyreste versioner, regner jeg med) og det første længdejusterbare armlæn i klassen mellem forsæderne giver pote og et godt indtryk. Kabinen er smal, men det er den i alle mikrobiler, og der er hård plast fra top til bund, men når jeg banker på den tværgående liste under infotainmentskærmen, virker den til at have kostet mere end hele budgettet brugt til interiøret i en Toyota Aygo.

Første indtryk af den nye Picanto er et indtryk af en mikrobil, der er mindst på linje med både Hyundai i10 og VW Up på samlede egenskaber, men flere kilometer venter i flere udgaver af Picanto – og ikke mindst information om priser, udstyr og meget andet omkring de biler, der kommer til Danmark fra maj.

Kilde: www.blogombiler.dk

Vil du se mere til den nye KIA Picanto?

Du kan se mere til den helt nye KIA Picanto her, og vi er altid klar til rådgive dig og til at besvare dine spørgsmål. Besøg os i vores bilforretning, ring til os på 43 54 30 40 eller skriv til os på Facebook, så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig. 

Car Special A/S
Industriskellet 9-13
2635 Ishøj

Tlf. 43 54 30 40

 

info@carspecial.dk

 

Tidsbestilling til værksted

 

 

 

Åbningstider

 

Salgsafdelingen:

 

Mandag-fredag: 09.00-18.00
 

Lørdag: Lukket
 

Søndag: 11.00-16.00

 

Værksted og reservedele:

Mandag-torsdag: 07.30-15.30 (Indskrivning: 7.30-17:00)

Fredag: 07.30-15.00                (Indskrivning: 7.30-17:00)

Telefontid: 08:00 – 17:00

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2015 by Car Special A/S