"KIAs mindste er nu klassens bedste"

 

 
Den nye Kia Picanto hæver overliggeren i mikroklassen og byder på udstyr, som ellers kun findes i større biler. 100 hk turbomotor på vej 

Artikel fra www.ekstrabladet.dk

Bare fordi, man er lille, kan man sagtens være storladen.

Det er den nye KIA Picanto et klart eksempel på. Modellen sætter nemlig nye standarder i mikroklassen, hvor Picanto får mere plads indendørs og langt hen ad vejen opleves som en nedskaleret udgave af storebror Rio. Den er gedigen, komfortabel og støjsvag og kan fås med masser af sikkerheds- og komfortudstyr, som ville være utænkeligt i denne størrelse for få år siden.

Tag bare den store syvtommers skærm med mulighed for Apple CarPlay/Android Auto og TomTom-navigationsanlæg, trådløs opladning af telefonen, bakkamera med ideallinje-markering, længdeforskydeligt midterarmlæn, makeupspejl med ambient teaterbelysning, opvarmeligt rat og automatisk nødbremse, der kan bremse bilen helt op til 80 km/t.

Sidstnævnte bliver standard i alle modeller herhjemme, når Picanto'en lander til maj.

 

Det sker til priser fra 94.990 kr., hvilket betyder et farvel til skrabede basismodeller, som måske ville være en snes tusinde kr. billigere, men som altså heller ikke ville have netop elementært sikkerhedsudstyr som nødbremsen. Samtidig udgår tredørsversionen, så det kun er de femdørs i programmet.

Bedre udhulet


Vi tester nyheden ved verdenspremieren i Barcelona, hvor vi kører i modeller med den kendte trecylindrede 1,0-liters benzinmotor på 67 hk og den 1,25-liters motor på 84 hk.

KIA har udviklet en helt ny platform, som holder længden på 3,60 meter, men er bedre udhulet ved at skubbe hjulene længere ud i hjørnerne. Det har både givet mere plads i kabinen og skabt et større bagagerum, der nu vokser fra de klejne 200 liter til 255 liter.

Ved testen kunne vi dog konstatere, at du bliver udfordret af en umådeligt dyb brønd og dermed høj læssekant, som godt nok kan afbødes ved at hive dobbeltbunden op, som altså opdeler bagagerummet.

Men lad os hoppe ind i bilen og først på bagsædet. Pladsen heromme er rimelig, både hvad angår højde og benplads, klassen taget i betragtning, så to voksne eller tre børn kan godt sidde uanstrengt. Rattet kan dog desværre stadig kun justeres op/ned og ikke frem/tilbage.

Godt pakket ind


Vi har udsigt til et helt nyt instrumentbord med centrale betjeningsgreb og den såkaldte 'flydende skærm' på syv tommer tronende over instrumentbordet. Den er dog ikke standard, men vil kunne tilkøbes i en pakke til en halv snes tusinde kr., som også omfatter bl.a. TomTom-navigation.

Vi kører først med den mindste motor på 67 hk, som ventes at blive den mest solgte herhjemme. En motor, som er pakket umådeligt godt ind. Ingeniørerne har arbejdet med hjulophæng og den langsliggende krængning i den nye undervogn, som på vejen holder bilen i et stabilt og fast greb, men samtidig nænsomt glatter ujævnheder komfortabelt ud på vejene.

 

Den trebenede motor har stadig en fræsende charme, så den på byens indfaldsveje lægger fra land som en rask ulveunge på tur.

Oven i hatten spiller KIA ud med en række udstyrspakker, der omfatter en sportslig GT-Line, mens der også lander en friluftsversion med større frihøjde og sorte skærmkanter. Mikroklassen har i sandhed fået meget mere spændvidde.

 

Specifikationer

 • Kia Picanto 1,0 MPI Advance

 • Pris: 114.990 kr. plus levering

 • Forbrug: 25,0 - 25,6 km/l

 • CO2 per km: 89-90 g

 • Grøn ejerafgift: 310 kr. halvårligt

 • Motor: trecylindret benzinmotor på 1,0 liter

 • Ydelse: 67 hk omdr.

 • Moment: 96 Nm/3.500 omdr.

 • Topfart: 161 km/t.

 • 0-100 km/t: 14,3 sek.

 • L/B/H: 3,60/1,60/1,49 meter

Kilde: http://ekstrabladet.dk/biler/biltest/kias-mindste-er-nu-klassens-bedste/6649404

 

Billeder af den nye KIA Picanto

Vil du se mere til den nye KIA Picanto?

Du kan naturligvis altid få en prøvetur, og du kan se mere til den helt nye KIA Picanto her. Vi er altid klar til rådgive dig og til at besvare dine spørgsmål. Besøg os i vores bilforretning, ring til os på 43 54 30 40 eller skriv til os på Facebook, så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig. 

Car Special A/S
Industriskellet 9-13
2635 Ishøj

Tlf. 43 54 30 40

 

info@carspecial.dk

 

Tidsbestilling til værksted

 

 

 

Åbningstider

Salgsafdeling:

Mandag-fredag: 09.00-18.00

Lørdag: Lukket

Søndag: 11.00-16.00

 

Værksted og reservedele:

​Mandag-torsdag: 07.30-15.30 (Indskrivning: 7.30-17:00)

​Fredag: 07.30-15.00                (Indskrivning: 7.30-17:00)

Telefontid: 08:00 – 17:00

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon

© 2015 by Car Special A/S