"Er en ny KIA en Audi eller hvad?"

 

 
Den nye stationcar Optima SW GT er så vigtig, fordi den skubber til den sædvanlige opfattelse af, hvordan koreanske biler kører. En styring så præcis som den bedste europæer vender op og ned på alt.

Ligefrem at være en gamechanger; det kræver sin bil. Men den nye Kia Optima i netop denne version, SW GT, har alt det, der skal til. Først og fremmest bilens udseende: Selvfølgelig er netop det en smagssag, men nøgternt vurderet er der ét ord, der rammer bilens design: Vellykket. Lang og slank, med store hjul og lav frihøjde. Understreget af bilens sølvlak på testbilen. 

Den elegante stil fortsætter inden døre med dybe sæder betrukket med læder. Og den kække detalje: Røde syninger på for eksempel gearmanchet og rat. Det ser godt ud det hele - ligesom førerpladsen er intet mindre end perfekt indrettet, og pladsen på bagsædet er riiigelig. Men det, der mere end noget andet flytter SW GT hen i en ny klasse, er bilens måde at bevæge sig hen over asfalten. 

Samlet i et par ord kan man sige, at Optima SW GT mest af alt opleves som en Audi med undervognen klikket ind på "Sport." Ja, jeg ved jo godt, at man ikke kan køre bil med bind for øjnene, men lad os alligevel lege med tanken: Hvis man suste blændet afsted i den sølvgrå bil, kunne man tro, man var bag rattet i en dyr premiumbil! 

Det skyldes først og fremmest bilens dynamik: Forenden er præcis på rattet - når du trækker rattet mod venstre, styrer forenden ind med helt lineær præcision. En afgørende del af køreglæden i den koreanske bil sidder netop her: Den præcise styring. Men det bliver bedre endnu: Hvis du gi’r mere gas, ja, meget gas i sving, kvitterer bilen med en lille, venlig understyring, og når du lige letter speederen, bevæger bagenden sig lidt ud som tak for hjælpen. Dertil kommer så, at bilen også fjedrer komfortabelt. Dette er så absolut efter bogen. 

Det er jo spruttende køreglæde, der understreges af det hurtige gearskifte på rattet. Koreanerne har vidst, hvor det bar henad - køreglæde og god lyd, altså motorlyd, hører sammen. Så i køreprogram "sport" er der lige ekstra sprød motormusik i kabinen - fra højttalerne vel at mærke. 

 

Pris for en ny KIA Optima SW GT: kr. 549.888,-.

Kia Optima SW GT fakta:
Den foreløbigt største Kia – findes som sedan og som stationcar med betegnelsen SW.
Frontmotor og forhjulstræk, man. og automatisk gearkasse.
Motor: 2,0-liters benzinturbo
245 hk ved 6.000 o/min.
350 Nm ved 1.350 – 4.000 o/min.
0-100 km/t: 7,6 sek. Topfart 232 km/t
Forbrug: 12,2 km/l. CO2: 191 g/km
 

Kilde: motormagasinet.dk

Vil du se mere KIA Optima SW GT?

Du kan se mere til KIA Optima SW GT her, og vi er altid klar til rådgive dig og til at besvare dine spørgsmål. Besøg os i vores bilforretning, ring til os på 43 54 30 40 eller skriv til os på Facebook, så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig. 

Car Special A/S
Industriskellet 9-13
2635 Ishøj

Tlf. 43 54 30 40

 

info@carspecial.dk

 

Tidsbestilling til værksted

 

 

 

Åbningstider

 

Salgsafdelingen:

 

Mandag-fredag: 09.00-18.00
 

Lørdag: Lukket
 

Søndag: 11.00-16.00

 

Værksted og reservedele:

Mandag-torsdag: 07.30-15.30 (Indskrivning: 7.30-17:00)

Fredag: 07.30-15.00                (Indskrivning: 7.30-17:00)

Telefontid: 08:00 – 17:00

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2015 by Car Special A/S