"Hvorfor endte valget med en Kia Stinger GT?"

Lasse Tarp er ny KIA Stinger kunde efter han udskiftede sin Audi S4 til en KIA Stinger GT. Find ud af hvorfor Lasse valgte KIA Stinger som sin næste bil herunder.
"Det var svært at finde noget som faktuelt talte mod Stinger GT..."

Mine 2 sidste biler har begge være Audi S4 Avant, og den sidste var fra 2009. Jeg har alle dage været meget tilfreds med Audi, men nu var det tid til at prøve noget nyt. Så ét af kravene var, at det ikke skulle være en Audi, at der skulle være plads til 2 voksne, en teenager og 2 gange golfudstyr, og at køreegenskaberne er til den sportslige side. Ud over de obligatoriske ting var der en række “nice-to-have” ting, som gør den daglige køretur til og fra arbejde “nemmere”. Ting som automatgear, automatisk lys, adaptiv fartpilot, navigation, varme i sæderne, parkeringssensor, el-justerbare sæder, og headup display var noget af det jeg kiggede efter.

De 2 mest oplagte bilproducenter var for mig BMW og Mercedes. BMW fordi de altid har haft ry for at køre rigtig godt, og Mercedes fordi, at de i de seneste år har fået pæn omtale, når det kommer til køreegenskaber.

Inden jeg købte min første Audi, kiggede jeg på BMW, men jeg syntes på det tidspunkt ikke, at den var lige så pæn inden i som Audien. I første omgang var jeg ude og køre i en 3-serie med M undervogn og en 330 HK motor, som kørte helt fantastisk. Det eneste minus var, at på en dag med småregn og fedtet føre, trækker den på baghjulene. Den kunne ikke stå fast under accelerationer, men styrede helt fantastisk. 4-serien som passede bedre til vores behov, kørte desværre ikke særlig godt, syntes jeg. Servostyringen var alt for kraftig, så der var på ingen måde den rigtige gode føling med vejen, som jeg oplevede med 3-serien. Ud over det syntes jeg instrumenteringen manglede innovation.

Mødet med Mercedes havde jeg set frem til grundet den meget pæne omtale de seneste år, og den C43 AMG jeg kørte en kort tur i skuffede heller ikke. Mercedes var dog i gang med at udskifte C klassen til en nyere generation, hvilket ville medføre lange leveringstider for de modeller, der var interessante for mig.

Så var der KIA Stinger GT, som havde fået pæne ord med på vejen de steder, hvor jeg læser om biler. Køreegenskaberne fik megen ros og med 365 HK, 4-hjulstræk og en 8 trins gearkasse, så det alligevel spændende ud. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg havde fordomme, for KIA har ikke tidligere haft ry for at lave biler med specielt gode køreegenskaber. Så da Car Special tilbød, at jeg kunne “låne” en Stinger GT et par timer, så jeg kunne se om den positive omtale havde noget på sig, sagde jeg "ja tak". Konceptet med, at næsten alle knapper er tilgængelige, er anderledes, end det jeg er vant til, men efter at have lært hvor de primære funktioner sidder henne, var det egentlig meget rart. Når først bilen kører, glemmer man, at det er en “KIA”, for den kører, som en hver anden godt sammensat bil. Den ligger godt på vejen, motor og gearkasse virker perfekt og bremserne, som kommer fra Brembo, virker, som de skal.

Det var svært, at finde noget, som faktuelt talte mod Stinger GT, så til slut var der kun tanken om, at det ikke var en bil fra et af de “kendte” mærker.

Efter lidt betænkningstid besluttede jeg at købe en Stinger GT og efter at have kørt i den i en uges tid, har jeg ikke fortrudt. Jeg synes, at den lever op til mine forventninger, og det er en stor fornøjelse, at køre på arbejde hver dag.

Car Special A/S
Industriskellet 9-13
2635 Ishøj

Tlf. 43 54 30 40

 

info@carspecial.dk

 

Tidsbestilling til værksted

 

 

 

Åbningstider

Salgsafdeling:

Mandag-fredag: 09.00-18.00

Lørdag: Lukket

Søndag: 11.00-16.00

 

Værksted og reservedele:

​Mandag-torsdag: 07.30-15.30 (Indskrivning: 7.30-17:00)

​Fredag: 07.30-15.00                (Indskrivning: 7.30-17:00)

Telefontid: 08:00 – 17:00

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2015 by Car Special A/S